Grado LUMO portaat

Värivaihtoehdot

Portaisiin voidaan valita useita erilaisia väriyhdistelmiä

Portaat ovat usein näkyvällä paikalla talossa, niimpä portaiden värien miettimiseen kannattaa käyttää aikaa. Auttaaksemme värien valinnassa kerromme värien valitsemisesta portaiden eri osiin. Portaiden värejä valittaessa apuna on myös asiantunteva myyjämme Gradon omien värimallien kanssa. Lopulliset värivalinnat tehdään Gradon valintalomakkeen avulla, mikä helpottaa huomattavasti sopivien värien valinnassa.

Rungon väri

Portaiden runko on terästä, ja se on näkyvillä kaikissa muissa malleissa paitsi LEIJU- ja KANNEL -portaissa. Teräspinta polttomaalataan luotetulla alihankkijallamme kestäväksi ja kauniiksi. Vakiovärimme ovat valkoinen, mattamusta, hopeanharmaa ja tummanharmaa. Rungon voi periaatteessa maalata millä tahansa RAL-värikartan sävyllä, mutta suosituimmat värit ovat vuodesta toiseen valkoinen, musta ja tummanharmaa. Rauhallinen rungon väri tuo massiivipuun upeuden parhaiten esiin. Hieman yleistäen voisi sanoa, että valkoinen porrasrunko sulautuu muuhun sisustukseen, kun taas musta tai tummanharmaa ovat dramaattisempia ja tuovat portaat näyttävämmin esille omana sisustuselementtinään.

Askelmien sävy

Askelmiin on valittavissa useita eri sävyjä eri puulajien lisäksi. Asiantunteva myyjämme auttaa sopivan värin löytämisessä Gradon värikartan avulla. Useimmiten askelmiin halutaan lattian sävyyn sopiva sävyte. Suosituin askelmien sävy on tällä hetkellä natural, eli väritön öljyvaha, mikä syventää puun omaa sävyä. Puun tummuutta vierastaville hennosti puuta vaalentava käsittely on myös suosittu.  Aito massiivitammi yhdistettynä mustiin pinnakaiteisiin ja LOFT-mallin sahalaitaiseen runkoon on erityisen suosittu malli tällä hetkellä. Suosituksemme on, että portaiden ja muun sisustuksen sävymaailma ovat sopusoinnussa keskenään.

Pinnojen väri

Pinnakaiteelliset porrasmallimme ovat LOFT ja KANNEL. LOFT-mallissa sahalaitainen runko ja metallipinnat värjätään samaan sävyyn. KANNEL-mallissa runko ei ole näkyvillä, ja pinnat ovat useimmiten mustat tai valkoiset. Pinnakaiteen värejä miettiessäsi käytössäsi ovat tietenkin kaikki RAL-värikartan sävyt, mutta suosituin on musta pinnakaide. Myös valkoinen pinna yhdistettynä luonnonväriseen massiivipuuhun on ajaton ja kaunis yhdistelmä.

Portaiden väriyhdistelmiä mietittäessä kannattaa ajatella aina koko taloa, eli sitä kokonaisuutta, mitä ollaan tekemässä. Portaiden sijainti vaikuttaa myös paljon siihen, millaisilla värityksillä porrasta kannattaa lähteä toteuttamaan. Jos esimerkiksi toivotaan näyttävyyttä portaaseen, kannattaa rohkeasti valita vahvoja sävyjä. Mattamusta runko ja mustat askelmat ovat tästä hyvä esimerkki. Jos taas koti on esimerkiksi vahvasti klassikoilla sisustettu, suosittelemme valitsemaan klassisen yhdistelmämme – valkoinen runko puunvärisillä askelmilla sopii yleensä tähän tyyliin mainiosti. Kannustamme kuitenkin rohkeuteen, sillä valitsemalla Gradon portaat voit antaa portaan näkyä ja olla vaikka koko kotisi keskipiste, kotisi kaunein kaluste.