Ota yhteyttä

Gradon Blogi

Gradon portaat BIM-malleina

Elina | 19.1.2022

Grado - VALO-portaat

Grado tarjoaa suunnittelijoille laadukkaat BIM-mallit Revit- ja Archicad-ohjelmiin. Porrasvalikoimamme kattaa niin suorat kuin L- ja U-malliset portaat, ja saatavilla on kaksi ilmavaa teräsporrasta: LUMO ja KIDE.

Käyttö Revitissä

Suunnittelija voi valita portaille eri lasivaihtoehtoja, kaiteet ja nousukaiteet, sekä näistä eri materiaalivaihtoehdot. Portaisiin valitaan myös niiden korkeus, sekä askelman korkeus ja leveys. Kun tarvittavat valinnat on tehty, suunnittelija pääsee lisäämään projektiinsa näyttävät metalliset portaat.

Revit-ohjelmassa portaat lisätään Revitin “stairs”-toiminnolla, jolloin ne käyttäytyvät oikein. Halutessasi pääset vielä muokkaamaan portaita myös projektiin lisäämisen jälkeen. Valitse ensin lisätty porrasmalli ja sitten Modify-välilehti. Siellä on ProdLib Modify, jota klikkaamalla saat jo lisätyn porrasmallin auki. Voit nyt vaihtaa portaan ominaisuuksia, ja malli päivittyy oikein projektiisi.

Käyttö Archicadissa

Asennettuasi Gradon kirjaston ProdLib Managerista, lataa se Archicad-projektiisi. Tämän jälkeen Grado löytyy objektikirjastosta.

Samoin kuin Revitissä, pääset myös Archicadissa suunnittelemaan suoran, L- tai U-mallisen portaan. Portaiden ominaisuudet ovat pitkälti muunneltavissa, eli esimerkiksi kaiteen voi ottaa pois. Myös käsijohde on muokattavissa porraskohtaisesti, eli sen voi joko poistaa kokonaan, ottaa tasanteelta pois tai jättää vain yläosan portaille.

Katso alla olevalta videolta, miten käytät porrasobjekteja Revitissä ja Archicadissa. Alussa on pieni esittely Prodlibistä ja 1:00 kohdassa ohjeet Revitiin ja 1:36 kohdassa ohjeet Archicadiin.

Lataa Gradon BIM-mallit täällä: https://www.prodlib.com/library/grado