Gradon Blogi

Gradon portaat Archicad- ja Revit-ohjelmiin

elina | 19.1.2022

Grado tarjoaa suunnittelijoille laadukkaat BIM-mallit Revit- ja Archicad-ohjelmiin. Porrasvalikoimamme kattaa niin suorat kuin L- ja U-malliset portaat, ja saatavilla on kaksi ilmavaa teräsporrasta: LUMO ja KIDE.

Käyttö Revitissä

Suunnittelija voi valita portaille eri lasivaihtoehtoja, kaiteet ja nousukaiteet, sekä näistä eri materiaalivaihtoehdot. Portaisiin valitaan myös niiden korkeus, sekä askelman korkeus ja leveys. Kun tarvittavat valinnat on tehty, suunnittelija pääsee lisäämään projektiinsa näyttävät metalliset portaat.

Revit-ohjelmassa portaat lisätään Revitin “stairs”-toiminnolla, jolloin ne käyttäytyvät oikein. Halutessasi pääset vielä muokkaamaan portaita myös projektiin lisäämisen jälkeen. Valitse ensin lisätty porrasmalli ja sitten Modify-välilehti. Siellä on ProdLib Modify, jota klikkaamalla saat jo lisätyn porrasmallin auki. Voit nyt vaihtaa portaan ominaisuuksia, ja malli päivittyy oikein projektiisi

Käyttö Archicadissa

Asennettuasi Gradon kirjaston ProdLib Managerista, lataa se Archicad-projektiisi. Tämän jälkeen Grado löytyy objektikirjastosta.

Samoin kuin Revitissä, pääset myös Archicadissa suunnittelemaan suoran, L- tai U-mallisen portaan. Portaiden ominaisuudet ovat pitkälti muunneltavissa, eli esimerkiksi kaiteen voi ottaa pois. Myös käsijohde on muokattavissa porraskohtaisesti, eli sen voi joko poistaa kokonaan, ottaa tasanteelta pois tai jättää vain yläosan portaille.

Lataa Archicad-kirjasto ja saat Gradon näyttävät portaat projektiisi!

Katso videolta, miten käytät porrasobjekteja Revitissä ja Archicadissa.

Alussa on pieni esittely Prodlibistä ja 1:00 kohdassa ohjeet Revitiin ja 1:36 kohdassa ohjeet Archicadiin.

Tästä linkistä pääset Gradon WebLibraryyn Prodlibissä: https://www.prodlib.com/library/grado

Porrastoteutuksiamme

Kotimaiset portaat ammattitaidolla


Grado Design on vuonna 2010 perustettu suomalainen yritys, joka valmistaa huolella suunniteltuja portaita Pirkkalassa. Yritys on juuri avannut uuden upean showroomin Helsingin Haagaan vanhaan Tiili-Elantoon. Yrityksen toinen showroom sijaitsee Tampereella Hämeenpuisto 14:ssa. Pohjois-Suomessa Gradoa edustaa Oulun porrastalo.

Haluamme kehittää moderneja ja ajattomia tuotteita. Portaitamme löytyy monista arkkitehtonisesti hienoista rakennuksista. Teemmekin läheistä yhteistyötä monien eri arkkitehtien ja talosuunnittelijoiden kanssa.

Laadukkaat ja kestävät portaat ovat meille kunnia-asia. Emme halua suosia kertakäyttökulttuuria. Huolella suunniteltu, valmistettu ja huollettu porras kestää vuosikymmeniä.

Lauri Kristo
Toimitusjohtaja, Grado Design Oy

ProdLib

ProdLib on ilmainen tuotetiedon jakopalvelu. Ohjelma koostuu kymmenistä rakennusalan tuotevalmistajien kirjastoista, jotka sisältävät BIM- ja CAD-objekteja, tuotetietoa ja muita suunnittelun tukimateriaaleja. ProdLib on yhteensopiva mm. AutoCAD-, Revit-, Archicad-, SketchUp- ja Tekla Structures -ohjelmistojen kanssa.Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.