Ota yhteyttä

Värivaihtoehdot

Grado - LUMO-portaat

Portaat ovat usein näkyvällä paikalla talossa, niinpä portaiden sävyjen miettimiseen kannattaa käyttää aikaa.


Auttaaksemme värien valinnassa kerromme värien valitsemisesta portaiden eri osiin. Portaiden värejä valittaessa apuna on myös asiantunteva myyjämme Gradon omien värimallien kanssa. Lopulliset värivalinnat tehdään Gradon valintalomakkeen avulla, mikä helpottaa huomattavasti sopivien värien valinnassa.

Rungon väri

Portaiden runko on terästä, ja se on näkyvillä kaikissa muissa malleissa paitsi LEIJU- ja KANNEL -portaissa. Teräspinta polttomaalataan luotetulla alihankkijallamme kestäväksi ja kauniiksi. Vakiovärimme ovat mattavalkoinen, mattamusta, hopeanharmaa ja tummanharmaa. Rungon voi periaatteessa maalata millä tahansa RAL-värikartan sävyllä, mutta suosituimmat värit ovat vuodesta toiseen valkoinen ja musta. Rauhallinen rungon väri tuo massiivipuun upeuden parhaiten esiin. Hieman yleistäen voisi sanoa, että valkoinen porrasrunko sulautuu muuhun sisustukseen, kun taas musta on dramaattisempi ja tuo portaat näyttävämmin esille omana sisustuselementtinään.

Askelmien sävy

Askelmiin on valittavissa useita eri sävyjä eri puulajien lisäksi. Suosituin puulaji askelmissa on tammi, mutta myös koivu- ja saarniaskelmaa on saatavilla. Asiantunteva myyjämme auttaa sopivan sävyn löytämisessä Gradon värikartan avulla. Useimmiten askelmiin halutaan lattian sävyyn sopiva sävyte. Suosituin askelmien sävy on tällä hetkellä vaalea tammi, mutta suklaiset ruskean sävyt tekevät tuloaan. Aito massiivitammi yhdistettynä mustiin pinnakaiteisiin ja LOFT-mallin sahalaitaiseen runkoon on suosittu malli tällä hetkellä. Suosituksemme on, että portaiden ja muun sisustuksen sävymaailma ovat sopusoinnussa keskenään.

Pinnojen väri

Pinnakaiteelliset porrasmallimme ovat LOFT ja KANNEL. LOFT-mallissa runko ja metallipinnat värjätään samaan sävyyn. KANNEL-mallissa runko ei ole näkyvillä, ja pinnat ovat useimmiten mustat tai valkoiset. Pinnakaiteen värejä miettiessäsi käytössäsi ovat tietenkin kaikki RAL-värikartan sävyt, mutta suosituin on musta pinnakaide. Myös valkoinen pinna yhdistettynä luonnonväriseen massiivipuuhun on ajaton ja kaunis yhdistelmä.

Väriyhdistelmät

Portaiden väriyhdistelmiä mietittäessä kannattaa ajatella aina koko rakennusta, eli sitä kokonaisuutta, minkä sisustus ja arkkitehtuuri muodostavat. Portaiden sijainti vaikuttaa myös osaltaan siihen, millaisilla värityksillä porrasta kannattaa lähteä toteuttamaan. Jos porras on näkyvällä paikalla ja toivotaan näyttävyyttä portaaseen, kannattaa rohkeasti valita vahvoja sävyjä. Jos taas koti on esimerkiksi klassikoilla sisustettu, suosittelemme valitsemaan klassisen yhdistelmämme – valkoinen runko puunvärisillä askelmilla. Kannustamme kuitenkin rohkeuteen, sillä valitsemalla Gradon portaat voit antaa portaan näkyä ja olla vaikka koko kotisi keskipiste, kotisi kaunein kaluste.

Nettisivut tarvitsevat toimiakseen evästeitä. Kävijämäärien seurantaan ja tilastointiin tarvitsemme sinulta luvan.
Hyväksyn
Ei kiitos
Privacy Policy