Gradon porrasmallisto on kehittynyt nykyiseen muotoonsa viimeisen kymmenen vuoden aikana. Jokainen porrasmalli on kokenut useita eri variaatioita ja niitä on viilattu moneen kertaan matkan varrella. Olemme kehittäneet useita uusia ratkaisuja portaiden tekniikan ja valmistuksen saralla.

Käymme tällä sivulla läpi tavallisen valmistusprosessin asiakkaan yhteydenotosta valmiisiin portaisiin. Koska jokainen kohde minne portaat tulevat on erilainen, on myös jokainen porras aina yksilö. Tämän vuoksi porras vaatii aikaa ja huomiota toimiakseen käytännössä.

Ideointi asiakkaan kanssa

Suunnittelu ja ideointi yhdessä asiakkaan kanssa on aina avainasemassa onnistuneille portaille. Opastamme asiakasta mikä voisi toimia ja mikä ei, autamme materiaalien ja värien valinnassa ja mietimme sopivaa aikataulua.

Aluksi käymme paikan päällä ottamassa mitat kohteesta, tutkimme tilaa ja portaiden kiinnitysmahdollisuuksia. Tällä perusteella voimme ehdottaa kohteeseen parhaiten soveltuvaa ratkaisua.

Portaista piirretään 3D-kuvat, jotka auttavat hahmottamaan portaat oikeassa ympäristössä. Kuvat käydään myös asiakkaan kanssa läpi. Huolellisen suunnittelun avulla voimme yhdessä toteuttaa ideasi uniikiksi ja toimivaksi.

Portaiden valmistus alkaa metalliosien työstämisellä

Portaiden rungot valmistetaan Suomessa ja materiaalina käytetään terästä. Kaikki teräsosat pintakäsitellään kestävällä ja ympäristöystävällisellä polttomaalauksella. Rungon saa kaikilla RAL-värikartan väreillä, mutta suosituimmat värit ovat musta, valkoinen ja tummanharmaa.

Askel askeleelta

Työ jatkuu Gradon verstaalla puuosien valmistuksella. Askelmien raaka-aineena on yleisimmin massiivipuu: koivu, saarni tai tammi. Puumateriaali ja laatu on valittava huolella, koska askelmat joutuvat kovalle rasitukselle kymmenien vuosien aikana. Teemme jonkin verran myös laatoitettuja askelmia. Askelmista halutaan turvalliset, kestävät ja äänettömät.

Puu sahataan haluttuun muotoon, hiotaan, tehdään liukuesteurat ja pintakäsitellään. Askelmat ja käsijohteet sävytetään muuhun sisustukseen sopivaksi.

Lasikaiteet

Kaidemateriaalina käytetään karkaistua ja laminoitua turvalasia. Lasi on vahva ja turvallinen ja kestää hyvin kolhuja. Reunat hiotaan ja kiillotetaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi.

Laminoidussa lasissa kaksi lasilevyä laminoidaan yhteen muovikalvon avulla. Lasin rikkoutuessa sirpaleet pysyvät kiinni muovikalvossa ja levy pysyy yhtenäisenä.

Lasikaiteet täyttävät kaikki niille asetetut turvallisuusmääräykset.

Asennus ja kiinnitykset

Kun teräs-, lasi ja puuosat ovat valmiina, portaiden asennus ja kokoaminen tapahtuu kohteessa paikan päällä. Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Uudiskohteissa rakentaminen yleensä jatkuu asentamisen jälkeen, joten portaat kannattaa suojata asennuksen valmistuttua.

Huolto ja ylläpito

Portaiden pitkä ikä ja kaunis ikääntyminen taataan säännöllisellä ja oikeanlaisella huollolla. Kokosimme muutamia vinkkejä portaiden huoltoa varten.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerro porrasideasi. Käydään se yhdessä läpi ja katsotaan millainen ratkaisu sopisi teille parhaiten. Usean vuoden kokemuksella osaamme kertoa, mikä voisi toimia ja mikä ei. Toteutetaan yhdessä ideasi uniikiksi, käytännölliseksi ja turvalliseksi kokonaisuudeksi.