Ota yhteyttä

Portaiden valmistus

Kuinka Gradon portaat valmistetaan?

Grado - Verstas

Kurkista sisään verstaan ovista ja tutustu portaiden valmistukseen, joka on sekoitus modernia tekniikkaa ja perinteistä käsityötä.


Grado - Verstas
Grado - Verstas
Grado - Verstas
Grado - Verstas

Ideointia asiakkaan kanssa

Suunnittelu ja ideointi yhdessä asiakkaan kanssa ovat aina avainasemassa onnistuneille portaille. Opastamme asiakasta mikä voisi toimia ja mikä ei, autamme materiaalien ja värien valinnassa ja mietimme sopivaa aikataulua.

Tutustumme kohteenseen paikan päällä, otamme mitat, tutkimme tilaa ja portaiden kiinnitysmahdollisuuksia. Tällä perusteella voimme ehdottaa parhaiten soveltuvaa ratkaisua. 3D-kuvat auttavat hahmottamaan portaat oikeassa ympäristössä.

Metalliosien työstö

Portaiden rungot valmistetaan Suomessa ja materiaalina käytetään terästä. Kaikki teräsosat pintakäsitellään kestävällä ja ympäristöystävällisellä polttomaalauksella. Rungon saa kaikilla RAL-värikartan väreillä.

Grado - Verstas

Askel kerrallaan

Askelmien raaka-aineena on yleisimmin massiivipuu: koivu, saarni tai tammi. Puumateriaali ja sen laatu on valittava huolella, koska askelmat joutuvat kovalle rasitukselle kymmenien vuosien aikana. Teemme myös laatoitettuja askelmia.

Askelmista halutaan turvalliset, kestävät ja äänettömät. Puu sahataan haluttuun muotoon, hiotaan, tehdään liukuesteurat ja ne pintakäsitellään. Askelmat ja käsijohteet sävytetään muuhun sisustukseen sopivaksi.

Grado - Verstas
Grado - Verstas
Grado - Verstas

Lasikaiteet

Lasikaiteet ovat karkaistua ja laminoitua turvalasia. Lasi on vahva ja turvallinen ratkaisu ja se kestää hyvin kolhuja. Reunat hiotaan ja kiillotetaan parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi. Laminoidussa lasissa on kaksi lasilevyä, jotka laminoidaan yhteen muovikalvon avulla. Lasin rikkoutuessa sirpaleet pysyvät kiinni muovikalvossa ja levy pysyy yhtenäisenä.

Asennus ja kiinnitykset

Teräs-, lasi ja puuosien valmistuttua portaiden asennus ja kokoaminen tapahtuu kohteessa paikan päällä. Turvallisuus on meille ensisijaisen tärkeää. Uudiskohteissa rakentaminen yleensä jatkuu asentamisen jälkeenkin, joten portaat suojataan asennuksen valmistuttua.

Huolto ja ylläpito

Portaiden pitkä ikä ja kaunis ikääntyminen taataan säännöllisellä ja oikeanlaisella huollolla. Kokosimme muutamia vinkkejä portaiden huoltoa varten.

Portaiden huolto

Grado - Verstas

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerro porrasideasi. Käydään se yhdessä läpi ja katsotaan millainen ratkaisu sopisi teille parhaiten. Usean vuoden kokemuksella osaamme kertoa, mikä voisi toimia ja mikä ei. Toteutetaan yhdessä ideasi uniikiksi, käytännölliseksi ja turvalliseksi kokonaisuudeksi.

Ota yhteyttä