Ajatus Gradosta syntyi ollessani vielä koulussa opiskelemassa. Veljeni rakensi taloa ja tarvitsi sinne portaat. Sopivan tyylikkäitä ja käytännöllisiä portaita ei kuitenkaan tahtonut löytyä. Päätin auttaa velipoikaa ja suunnittelin ja rakensin näin ensimmäiset portaat. Ne herättivät välittömästi kiinnostusta myös muissa, joten idea yrityksestä oli syntynyt. Velipojan kellarista tuli yritykseni ensimmäinen verstas. Kellari oli niin pieni, että suurimmat puulevyt piti ensin sahata ulkona pienemmäksi ja kantaa sitten vasta sisälle jatkokäsittelyyn.

Vuosien myötä tilat ovat vaihtuneet moneen kertaan, lisäkäsiä on tullut mukaan ja mallisto on laajentunut. Mallisto jakaantuu tällä hetkellä kolmeen eri kategoriaan: lasikaiteellisiin, pinnakaiteellisiin ja leijuviin portaisiin.

Grado tekee tiivistä yhteistyötä muotoilutoimisto Muotokoton kanssa, mikä on vaimoni Elinan vuonna 2009 perustama yritys. Elina on Gradon oikea käsi markkinoinnissa ja kaikessa mikä liittyy Gradon brändiin ja tyyliin.

Portaiden valmistuksessa haemme tasapainoa insinööritaidon, käsityön ja hyvän designin välillä. Design ei merkitse meille vain ulkonäköä, vaan se on myös käytännöllisyyttä.

Haluamme kehittää moderneja ja ajattomia tuotteita laatutietoisille asiakkaille. Portaitamme löytyy monista arkkitehtonisesti hienoista rakennuksista. Teemmekin läheistä yhteistyötä monien eri arkkitehtien ja talosuunnittelijoiden kanssa.

Laadukkaat ja kestävät portaat ovat meille kunnia-asia. Emme halua suosia kertakäyttökulttuuria. Huolella suunniteltu, valmistettu ja huollettu porras kestää vuosikymmeniä.

Suomalainen työ, ammattiosaaminen ja materiaalit ovat keskeisessä osassa portaiden valmistuksessa.

Lauri Kristo

Kaikki Gradon portaat suunnitellaan ja valmistetaan Suomessa. Askelmat valmistetaan omalla verstaalla Pirkkalassa. Meille suomalainen työ ja ammattiosaaminen ovat ensisijaisen tärkeitä.

Haluamme tulevaisuudessakin olla alan kärjessä kehittämässä parempia malleja, kokeilemassa uusia materiaaleja ja hiomassa tuotantomenetelmiä. Haluamme jatkossakin säilyttää uteliaan ja rohkean mielen.

Olemme edelleen varsin pieni ja nuori yritys. Verstaalla tehdään tänäänkin ahkerasti töitä, ilmassa leijuu pölyä ja hiki haisee. Meillä on koossa hyvä porukka, joilta ei intoa puutu.

Kun pääset näkemään työmme jäljen, toivomme että siitä välittyy se intohimo jota mekin koemme tuotteitamme kohtaan.

Lauri Kristo