Ota yhteyttä

Gradon Blogi

Tuokio-ryijyjakkarassa aidot materiaalit yhdistyvät uniikilla tavalla

Elina | 12.9.2023

Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ryijy? Entä ryijyjakkara? Kahden sisaruksen innovaatio yhdistää modernin ryijyn, huonekalumuotoilun ja puusepäntyön.

Tuokio-ryijyjakkara esitellään ensi kertaa Habitare-messuilla 13.-17.9.2023. Ryijyjakkaroita on esillä neljä erilaista mallia, jotka kuvastavat jakkaran muokattavuutta ja uniikkiutta.

Ryijyjakkaran tarina

Tuokio-ryijyjakkaran takana ovat luovat sisarukset Elina Kristo ja Marita Similä. Elinan suunnittelemalle Gradon messuosastolle tarvittiin istuin, joka erottuisi joukosta ja joka heijastaisi suomalaista designia ja käsityötä. Ideana oli yhdistää Ryijystudion Maritan tekemät upeat ryijyt Gradon Habitare-messuosastoon.

Luova johtaja Elina suunnitteli jakkaran muotokielen ja ryijytaiteilija Maritan kanssa syntyivät upeat ryijyt jakkaran pintaan.

Jokainen Tuokio-ryijyjakkara on yksilöllinen taideteos.

Uniikkeja yksityiskohtia

Marita tuo jokaiseen Tuokio-jakkaraan oman herkän kädenjälkensä, sillä hän tekee ryijyn käsin tuftaamalla. Pitkät hapsut ja silmukat pujotellaan ryijyyn käsin tuftausneulalla. Jokainen ryijy on uniikki, ja se tekee jokaisesta Tuokio-jakkarasta yksilöllisen taideteoksen.

Laatua ja muokattavuutta

Tuokio-jakkarassa yhdistyvät pehmeä, aito lampaanvilla ja kova ja kestävä massiivitammi. Istuinosa on tehty 100% villasta, joka on pehmeä ja likaa hylkivä materiaali. Villa on koisuojattu.

Jakkaran runko valmistetaan massiivitammesta Gradon pajalla käsityönä. Tammi on kova puulaji, joka tekee jakkarasta tukevan ja painavan. Taitavat puusepät valmistavat jokaisen jakkaran huolella, ja ne käsitellään joko öljyvahalla tai maalataan haluttuun sävyyn.

Yksi Tuokio-jakkaran hienoimmista piirteistä on sen muokattavuus. Ryijy voidaan kustomoida kotisi sisustukseen tai yrityksesi brändiväreihin sopivaksi – lankavärikartassa on yli 50 sävyä mistä valita. Ryijyyn voidaan tuftata myös muotokuvasiluetti tai kasvokuva. Langan pituuksia vaihtelemalla jokaisen ryijyjakkaran tekstuurista tulee uniikki. Jakkaran rungon sävy on myös valittavissa RAL-värikartan ja eri puunsävyjen mukaan.

Monipuolinen käyttöesine

Tuokio-jakkara sopii monenlaisiin tiloihin ja tarpeisiin, sekä koteihin että toimisto- ja julkitilakäyttöön. Se on tervetullut lisäistuin eteiseen, lukunurkkauksen tunnelmallinen apupöytä tai toimiston terapiatuoli siliteltävine hapsuineen. Tuokio-jakkaralla tuot sisustukseesi uniikin ja huomiota herättävän kauniin yksityiskohdan.

Tuokio-nimi kuvastaa ryijyjakkaran levollista olemusta ja sitä, kuinka siihen istahtamalla voit ottaa oman Tuokio-hetkesi. Mikä on sinun Tuokio-hetkesi?

Lisätietoja, painolaatuiset kuvat ja hintatiedustelut:
Elina Kristo, , p. 0456339717

Ryijyinspiraatiota ja lisätietoa ryijyteosten tekemisestä löydät Ryijystudion Instagram-tililtä
@ryijystudio