Ota yhteyttä

Gradon Blogi

Valaistuksella tunnelmaa ja turvallisuutta portaisiin

Elina | 6.4.2021

Gradon VALO-portaat

Valokuvaaja Piia Mäenpään perhe rakensi uuden omakotitalon Espooseen, ja heidän kotinsa portaiksi valikoituivat Gradon VALO-portaat. Portaiden räätälöitävyys, kotimaisuus ja tarkka suunnitteluprosessi saivat Piian perheeltä kiitosta. 

Piia löysi Gradon portaat rakennusliikkeen ehdotuksesta, ja Piia vakuuttui esitteiden ja nettisivujen välittämästä laatumielikuvasta – jota vahvistivat lukuisat suositukset netissä ja Instagramissa. Malliksi valittu VALO-porras räätälöitiin sopimaan Piian viimeisteltyyn ja tyylikkääseen kotiin. Portaiden kaiteissa on kirkkaampi Opti white -lasi, ja teräsrakenteiden väri valittiin talon alumiini-ikkunoiden ja liukuovien kanssa yhteensopivaksi. Portaiden massiivitammiset askelmat sävytettiin Timberwisen kalanruotoparkettiin  sopiviksi.

Gradon VALO-portaat - Pia Mäenpää
Valokuvaaja Piia Mäenpää

Portaiden suunnitteluvaiheessa Piialla oli useita erilaisia vaihtoehtoja mielessä, ja Gradon toimittamien 3D-kuvien avulla valittiin lopulta selkeälinjaisin vaihtoehto. “Mieheni on suunnittelualalla ja muistan kun hän erityisesti arvosti tarkkaa suunnitteluprosessia, jossa muun muassa kaidelinjat oli mietitty tarkasti.” Piia toteaa.

“Portaiden turvallisuus oli esillä myös kotimme valaistussuunnittelussa, myös tässä halusimme poiketa vanhasta ja päätimme valaista jokaisen porrasaskelman. Lopulta porrasalueelle tuli neljä erikseen ohjattavaa valoryhmää, jotka kaikki ovat himmennettäviä.

Nyt saamme portaikkoon useita erilaisia tunnelmia, joita voimme muokata visuaalisuus ja turvallisuus huomioiden. Esimerkiksi iltavalaistuksessa yleisvaloa on vähemmän mutta askelmia korostetaan enemmän.  – Lopputuloksena on kodikkaan hämärä tunnelma, mutta porras on kuitenkin turvallisesti valaistu.” Piia kertoo tyytyväisenä. Perheen vauhdikas kuusivuotiaskin voi huoletta kulkea turvallisessa portaikossa. 

Lopputuloksena on kodikkaan hämärä tunnelma, mutta porras on kuitenkin turvallisesti valaistu.

Piia Mäenpää

Portaiden kotimaisuudella, suunnitteluvaiheen sujuvalla kommunikoinnilla ja suoralla yhteydellä myyjään oli iso merkitys. “Halusimme kotimme olevan yhdistelmä laadukasta kotimaista käsityötä ja tarkasti valittuja ulkomaisia brändejä.” Piia linjaa kotinsa sisustusvalintoja.

Portaiden asennus eteni nopeasti. “Muistan, kun olin menossa talolle katsomaan pesuhuoneen yksityiskohtia, niin rakennusurakoitsija Settlen sisustusarkkitehti Katja yllättikin minut näyttämällä portaat. “Portaiden asennus oli jo siinä määrin pitkällä, että niistä huomasi, miten upea lopputuloksesta tulee.” Piia iloitsee.

Piian suositun ja inspiroivan Instagram-tilin löydät nimellä @piiatuuli

Nettisivut tarvitsevat toimiakseen evästeitä. Kävijämäärien seurantaan ja tilastointiin tarvitsemme sinulta luvan.
Hyväksyn
Ei kiitos
Privacy Policy